Business case SIMULATOR: Hoe Daniel Zijn Bedrijf Groener en Efficiënter Maakte met Zonne-Energie en Opslag

Daniel, eigenaar van een bloeiende KMO, heeft een slimme zet gedaan door te investeren in zonne-energie en opslagcapaciteit. Een duurzame bedrijfsvoering laat zien hoe kleine veranderingen grote impact kunnen hebben. Hieronder delen we hoe Daniel zijn energievoorziening optimaliseerde en wat dit betekent voor zijn bedrijf.

Daniel slaagde erin om de gegevens in de simulator in te vullen in slechts 2 minuten.
De resultaten van de haalbaarheidsstudie waren duidelijk

  • Aanbevolen opslag: Een 60 kW vermogen batterij met 120 kWh opslagcapaciteit.
  • Reden: Voorkomen van extra netbelasting door EV-laden, met piekafvlakking door de batterij.
  • Besparingen: Vermindering van zowel energiekosten als netkosten, die significant bijdragen aan de maandelijkse factuur.
  • Uitbreiding: Een aanbevolen vergroting van de zonne-installatie met 20%.

Flexibiliteit en Besparingen met de Batterijopslag

De geïnstalleerde batterij biedt Daniel’s bedrijf niet alleen kostenbesparingen maar ook een aanzienlijke flexibiliteit

  • Opslag van Overtollige Zonne-energie: Daniel slaat extra geproduceerde zonne-energie op voor later gebruik, waardoor hij onafhankelijk wordt van het net en extra netkosten vermijdt.
  • Piekverbruik Beheersen: Slimme sturing houdt het piekverbruik in toom, essentieel voor het dagelijks laden van de bedrijfs-EV’s.
  • Profiteren van Lage Energieprijzen: Met een dynamisch energiecontract kan Daniel lage energieprijzen benutten om goedkoop energie op te slaan en later te gebruiken.
  • Energie Verkopen aan het Net: Dankzij het EMS-systeem (Energie Management Systeem) kan Daniel flexibel energie terugverkopen aan het net tegen aantrekkelijke prijzen.

Een Win-Win voor Bedrijf en Milieu

Daniel’s verhaal toont aan dat investeren in zonne-energie en opslag niet alleen financieel aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een duurzamere bedrijfsvoering. Door slim gebruik te maken van technologie, draagt Daniel bij aan de energietransitie en realiseert hij tegelijkertijd een besparing op de energiekosten.

Zijn aanpak levert niet alleen een directe besparing op, maar zet zijn bedrijf ook op de kaart als een voorloper in duurzame energieoplossingen. Dit verhaal inspireert en bewijst dat duurzame investeringen hand in hand gaan met financiële voordelen.

Een Slimme Aanpak loont!

Wil je weten hoe jij uw energiefactuur kan verlagen, doe dan GRATIS deze eenvoudige test .