FAQ

Op onze FAQ-pagina vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen die wij regelmatig horen van onze klanten en partners. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, en onze experts staan klaar om u te helpen.

Hoe snel kan een Audit en een Analyse+ opgemaakt worden?

De snelheid waarmee een Audit en nadien een analyse kan afgeleverd worden, hangt af van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van uw energieprofiel, de omvang van uw installaties en de termijn waarbinnen de benodigde gegevens ter beschikking worden gesteld.

1-De Audit kan al dezelfde dag na het ingeven van de nodige gegevens, aangeleverd worden.

2-De daaropvolgende diepere Analyse kan in de meeste gevallen reeds binnen 2 weken na de audit opgesteld worden.

Hoe nauwkeurig zijn de berekeningen van de Audit en de Analyse+ ?

AUDIT

Voor de opmaak van de audit wordt een beperkt aantal gegevens opgevraagd bij onze klant. Een aantal andere paramaters worden door ons vanuit onze ruime ervaring zo correct mogelijk ingeschat.

Ondanks de beperkte input van onze klanten, kan de nauwkeurigheid op 20 % ingeschat worden, wat ruimschoots voldoende is om een idee te krijgen van de mogelijke energiebesparingen

ANALYSE+

Volgend op de audit kan er een diepgaandere analyse opgemaakt worden. Daarbij gaan we bijkomende gegevens opvragen waardoor de nauwkeurigheid verhoogd wordt ten opzichte van de audit.

We houden rekening met een reeks variabelen, waaronder historisch verbruik, tariefstructuren, weersvoorspellingen en unieke patronen in energiegebruik.

Je mag rekenen op een nauwkeurigheid van rond de 15 %

Moet ik weten hoe de energiemarkten werken?

Nee, dat is niet nodig!

Ons team van experts heeft uitgebreide kennis van de energiemarkten en zorgt ervoor dat u daarvan profiteert zonder dat u zelf de complexiteit ervan hoeft te doorgronden.

We verstrekken voldoende uitleg en advies zonder u te belasten met complexe technische informatie.

Helpt Vicon ook particulieren met hun woning?

Momenteel richt Vicon zich voornamelijk op zakelijke klanten en organisaties die streven naar optimalisatie van hun energiebeheer en het verlagen van hun elektriciteitsfactuur.

Heb je zonnepanelen nodig om van energiewinsten te genieten?

Neen ! Zonnepanelen zijn zeker een interessante asset, maar energiewinsten worden ook gehaald uit bijvoorbeeld een strategische inkoop van energie op de energiemarkten (EPEX, onbalans,..) en het inschakelen van een “slimme” batterij en een intelligent Energie-Management-systeem (EMS)

Verhoogde winsten kunnen echter gehaald worden indien er zonnepanelen worden ingeschakeld maar onze analyse zal duidelijk aantonen dat er ook besparingen kunnen gerealiseerd worden zonder PV.

Hoe worden de energiewinsten berekend?

De winsten op uw elektriciteitsverbruik die uit onze Analyse naar voren komen, zijn het resultaat van een combinatie van verschillende factoren.

Deze omvatten onder meer de verhoging van het eigenverbruik van zelfopgewekte energie, beter energiebeheer gedurende de volledige dag met inbegrip van energieopslag, een strategische inkoop van energie via de energiemarkt, het gebruik maken van de onbalansprijzen, enz.

Door deze aspecten slim en geharmoniseerd aan te pakken, maximaliseren we de besparingen op uw elektriciteitskosten.

Met welke factoren wordt er allemaal rekening gehouden in de berekeningen?

Onze berekeningen zijn uitgebreid en houden rekening met een breed scala aan factoren zoals;

de fluctuaties van de huidige energieprijzen, historische verbruikspatronen, piekverbruikstijden, de capaciteit en efficiëntie van uw eventuele bestaande energieopwekking en -opslag, en voorspelde veranderingen in zowel het energieaanbod als de vraag.

Zijn de voorgestelde oplossingen niet de ingewikkeld ? Ik wil me immers kunnen focussen op onze core-business!

Vrij van zorgen ! Dat is wat we beogen voor onze klanten omdat we goed beseffen dat zij andere kerntaken hebben.

De AI van de slimme sturing verloopt zo optimaal mogelijk om zoveel mogelijk energiewinsten te genereren. En dat gebeurt allemaal automatisch.

Dus, geen zorgen !