Wist je dat je met energie geld kan verdienen en een bijdrage kan leveren aan een beter milieu?

We leggen je uit hoe.

Met een Energy-Management-systeem (EMS) worden zonnepanelen, batterij, laadpalen en andere flexibele verbruikers in verbinding gebracht.

Tegelijk staat het EMS in contact met de elektriciteitsmarkten met de bedoeling jouw energiestroom optimaal aan te sturen.

Door de toename van hernieuwbare energie fluctueren de elektriciteitsmarkten enorm en dat biedt opportuniteiten.

Bij een onbalans op het elektriciteitsnet gaan de prijzen schommelen. Die energieprijs is immers afhankelijk van vraag en aanbod.

Een slim EMS-systeem kan inspelen op deze onbalansmarkt en dat biedt vele voordelen.

Als er een tekort aan energie is op het net en de elektriciteitsmarkt dure prijzen aangeeft dan zal het EMS inzetten op elektriciteit die opgeslagen zit in een batterij ofwel geproduceerd wordt door zonnepanelen. Tegelijkertijd kan het EMS ervoor zorgen dat je jouw elektriciteit verkoopt aan het net aan die hogere tarieven. Je verdient nu dus geld aan uw energie zonder zelf iets te moeten doen.

Als er een overschot aan energie is en de markt goedkope of zelfs negatieve prijzen aangeeft, dan zal het EMS de goedkope elektriciteit sturen van het net naar jouw installatie. Het ideale moment dus om uw batterij aan te vullen of uw wagenpark op te laden. Ook op deze momenten kan je dus geld verdienen aan elektriciteit. Door de juiste aansturing door het EMS profiteer je van de opbrengsten uit energie, zonder iets te moeten doen en zonder je bedrijfsactiviteit te storen.

Daarenboven lever je mee een bijdrage aan de CO2-reductie, een gezonder milieu en dus een betere wereld. De volgende generaties zullen je dankbaar zijn.

Een Slimme Aanpak loont!

Wil je weten hoe jij uw energiefactuur kan verlagen, doe dan GRATIS deze eenvoudige test .